450+ dagwandelingen (tip)

Vanaf deze pagina kun je zoeken in een database van meer dan 450 dagwandelingen in Nederland.

 

Wandelen met de Nederlandse Spoorwegen

De NS heeft in samenwerking met de Stichting Lange Afstands Wandelpaden (SLAW) meer dan 50 wandelingen uitgestippeld. Met een Rail Idee Wandeltocht koopt u in één keer uw vervoerbewijs en een kaartje waarmee u een routebeschrijving kunt afhalen.

 

Natuurmonumenten

De Vereniging Natuurmonumenten organiseert tal van wandelingen onder leiding van natuurgidsen. Vind hier de locaties en agenda.

 

VVV Wandeltochten

Iedere maand geven wij u een aantal wandeltips. Dit is zomaar een greep uit het enorme wandelaanbod. Een verstandige wandelaar bezoekt de plaatselijke VVV voordat hij in de schoenen stapt!

 

Wereldwijde looproutes

Superhandige wereldwijde database naar looproutes over de gehele wereld.

 

Nemo

Zeg maar de linkervleugel van de Nederlandse belangenorganisaties. Schroomt niet om bordjes Verboden toegang te negeren en over prikkeldraad heen te klimmen. Organiseert regelmatig avonden in Amsterdam en elke week op zondag een wandeltocht ergens in Nederland.

 

GR5 wandelroute's

Hier onder staan een aantal wandelroutes met een verslag en foto's. De GR5 wordt beschreven beginnende in Fraipont (Belgische Ardennen) tot steeds zuidelijker. De "gehele" (dat moet nog blijken) zal zo stukje bij beetje worden opgebouwd. Elke keer als er weer een stuk of stukje gelopen is zal dit tot een nieuw verslag leiden.

 

Op Lemen Voeten

Ca. 15 wandelroutes online beschreven. Ook boekbesprekingen. Tijdschrift met ideeën, tips en praktische informatie over alle soorten wandelvakanties: eendaagse-, weekend- en meerdaagse tochten in binnen- en buitenland. 

 

Grote routepaden

Grote Routepaden - kortweg GR - wil het wandelen en fietsen als vrijetijdsbesteding bevorderen. Daarvoor zijn in Vlaanderen zo'n 3000 km wandelpaden en 1200 km fietsroutes uitgezet.

 

Wandelroutes in Overijssel

In Overijssel is het prima wandelen. Natuurlijk.... Overijssel! heeft voor u zoveel mogelijk wandelroutes verzameld. De gemarkeerde routes zijn zonder meer te wandelen. Bij de niet-gemarkeerde routes staat aangegeven waar u een routebeschrijving kunt krijgen. Bij enkele routes hebben we voor u deze beschrijving al gemaakt. Uitprinten en wandelen maar.

 

Wandeltochten uit Trouw

Vele tientallen uitstekend beschreven landschaps- en stadswandelingen. Ook fietstochten.

 

Uitgezette wandelroutes

Beweeg met de muis over Nederland en klik op de provincie waarin u wilt wandelen. In Flevoland heb ik er 35 klaar staan, in Gelderland 18, in Utrecht 2 en in Overijssel 2. Op de alfabetische lijst staan nog 20 andere (bos)wandelingen in Overijssel, maar die hebben we niet zelf gelopen.

 

Wandel Organisatie

De KNBLO is een sportbond die zich al vele jaren richt op de promotie, organisatie en ontwikkeling van de wandelsport in zowel binnnen- als buitenland.Deze site is opgezet om informatie te bieden over tochten, routes, wandelen in het buitenland, trainen, wandelverenigingen, kortom: informatie over de wandelsport. Op zoek naar een trainingsschema voor de 4daagse? U vindt er één onder 'Lange Afstand' bij Techniek en Training!